Varaa aika

Tuliko autoon kivenisku? Näin korjautat auton kiveniskun edullisesti.

Kolahtiko tuulilasiin kivenisku mökkimatkalla? Ja ihan niin, että jälki jäi? Tuulilasin ja maalipinnan kiveniskuvauriot ovat tyypillinen autoilijan piina mökkisesonkina, kun kilometrejä kertyy maanteillä kotimaanmatkailun myötä. Tästä artikkelista nappaat vinkit edulliseen kiveniskujen hoitoon!

Ripeys on valttia kun autoon sattuu kivenisku

Autoilijan turvallisuuden ja auton arvon säilyttämisen kannalta on ensijaisen tärkeää, että kiveniskun korjaus tapahtuu mahdollisimman pian osumahetkestä. Sattui kivenisku sitten tuulilasiin tai maalipintaan. Jopa joka neljännellä autoilijalla on tuulilasi kiveniskun myötä rikki, mikä on erittäin huolestuttavaa liikenneturvallisuuden kannalta.

Riskinä tuulilasiosumissa on se, että kivenisku lähtee leviämään koko tuulilasin alueelle ja tällöin korjaustoimenpide on luonnollisesti laajempi ja työläämpi. Kiveniskun sattuessa tuulilasiin, on hyvä pyrkiä välttämään lasin lämpötilan vaihteluja (esim. lasinpesunesteen käyttöä kuumaan lasiin), sillä nämä edistävät halkeaman leviämistä.

Mikäli kivenisku sattuu auton maalipintaan ja osuma läpäisee maalipinnan, on riskinä auton ruostuminen ja ruostumisen leviäminen iskukohdasta laajemmaksi. Välttääksesi kalliimmat hoitotoimenpiteet ja säilyttääksesi auton arvon, on hyvä korjauttaa kiveniskut samantien.

Maalaamot saattavat laskuttaa auton kiveniskuista maltaita

Mielikuva auton kiveniskuista tuppaa olemaan melkoisen kallis, sillä perinteiset maalaamot ovat vuosia tehneet työn siten, että maalaavat kokonaan kiveniskusta kärsineen auton paneelin. Tämä luonnollisesti nostaa toimenpiteen kustannuksia, kun auton kiveniskun korjaukseen menee huomattavasti enemmän aikaa ja materiaaleja. Perinteisellä maalaus menetelmällä työn hinta vaihtelee noin 250€ -1200€ välillä riippuen auton osasta johon kivenisku on tullut. Onneksi autoilijalle on vaihtoehtoja nykyisin muitakin.

Auton kivenisku kuntoon uudella smart chip repair-teknologialla

Uuden sukupolven smart chip repair eli täsmäkorjaustekniikka mahdollistaa auton kiveniskujen korjaamisen huomattavasti perinteistä koko paneelin maalaustekniikka edullisemmin ja nopeammin. Täsmäkorjausmenetelmällä työskennellessä kivenisku puhdistetaan, hiotaan ja iskukohtaan levitetään auton väriin täsmäävä maalisekoite.

Tälle metodilla auton kivenisku hoituu 15-60 minuutissa, iskun koosta ja sijannista riippuen. bCarella hintakin toimenpiteelle on huomattavasti huokeampi kun se keventää kukkaroa vain 40€ – 100€ verran ja tämä hinta sisältää arvonlisäveron.

Mikäli tämä artikkeli herätti tarpeen auton ylläpitoon, niin tervetuloa bCarelle!

Ajanvaraukseen pääset täältä.

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla. Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.