Varaa aika

Huomio Jyväskylä! Talven tullen autopesu ei saa unohtua, muuten edessä voi olla kallis korjauskeikka.

Suomi on neljän vuodenajan maa, ja niistä jokainen tuo autopesu -hommiin omat haasteensa. Loppusyksyllä ja talvena omat haasteensa auton ylläpitoon tuovat kosteat kelit ja alkavat pakkaset. Jyväskylä tarjoaa erilaisia autopesupalveluita ratkomaan auton puhtaanapidon haasteita. Ohessa meidän vinkit tulevalle talvisesongille. Suosittelemme lukaisemaan nämä läpi, mikäli sinua kiinnostaa autosi kunnossa pitäminen ja sen arvon säilyttäminen.

Säännöllinen autopesu suojelee maalipintaa korroosiolta

Talvi tuo tullessaan kurakelit, pakkaset, maantiesuolan sekä nastarenkaista johtuvan metallipölyn. Kaikki näistä ovat erittäin ikäviä auton maalipinnan kannalta. Säännöllinen autopesu on tärkeää, jotta kosteuden ja tiesuolan yhteisvaikutus ei pääse aiheuttamaan korroosiota, joka johtaa ruostumiseen. Talvella nastarenkaista irtoaa ajossa haitallista metallipölyä, joka on niin hienoa, että sitä ei paljaalla silmällä havaita.

Säännöllinen autopesu suojelee maalipintaa korroosiolta
Autopesu käsin, ennen ja jälkeen

Autopesu mieluummin käsin kuin harjapesukoneella

Talven kurakeleillä on varmasti houkuttelevaa ajaa auto suoraan pesukadulle ja hoitaa autopesu nopeasti alta pois. Jyväskylä tarjoaa useita pesukatuja, joissa autopesu suoritetaan koneellisesti isoilla harjapesukoneilla. Joskus nämä jättävät kuitenkin auton kuraiseksi, sillä ne eivät pääse kaikkiin auton kohtiin käsiksi, niinkuin Autoliiton ammattilaisetkin toteavat.

Silmämääräisesti autopesu harjakoneella voi saada aikaan siistiä jälkeä, mutta todellisuus on se, että talven kuran ja suolan irroittamiseen tarvitaan liuottimia. Harjakoneilla tehtävä autopesu suosii usein alkaalisia pesuaineita, jotka eivät riitä lian poistamiseen.

Harjapesukoneilla tehtävä autopesu, on myös vaarallista auton maalipinnalle etenkin jos talvikelien kura on päässyt kuivumaan maalipintaan kiinni. Tällöin voimalla harjaavat pesukoneet raapivat auton pinnassa olevaa pinttynyttä likaa vain maalipintaa pitkin, jälleen antaen korroosiolle mahdollisuuden. Usein harjapesukoneilla puhdistusta tehtäessä mukana tulee myös kuumavahan, joka pitää huolen että pesussa pintaan jäänyt lika on siinä seuraavallakin kerralla.

Autopesu mieluummin käsin kuin harjapesukoneella
Autopesu käsin, ennen ja jälkeen

Ja siinä sitä nyt sitten oli Jyväskylä – olkaa hyvä! Muutamia syitä, miksi autopesu kannattaa hoidattaa käsin, jotta välttyy kalliimmilta korjaustöiltä. Näiden lisäksi, onhan se nyt huomattavasti käyttömukavuuden kannalta myös kivempaa ajaa talvella puhtaalla autolla, niin vaatteetkin säilyvät ylimääräisiltä kuratahroilta.

Alkavan talven kunniaksi päivitimme ajanvarausjärjestelmäämme autopesu -osiota, ja sieltä löytyy nyt autopesu käsin hintaan 35€. 

Tervetuloa tuomaan autosi käsipesulle! Sehän on viime aikoina ollut kovin suositeltavaa.

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla. Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.